Återvinning

BLI EN DEL AV KRETSLOPPET

Beställ hämtning

Byggsäck

Container

Elavfall

Löst avfall

Återvinning

BLI EN DEL AV KRETSLOPPET

Beställ hämtning

Byggsäck

Container

Vitvaror

Löst avfall

Storsäck för återvinning

SwePelago erbjuder smidig avfallshantering i hela Stockholms skärgård och Mälaren med snabb bortforsling och återvinning för er och miljön. När ni vill bli av med mindre eller medelstora mängder avfall är byggsäckar ett smidigt alternativ. Vi erbjuder sorteringsfria säckar så ni slipper sortera ert avfall – blanda fritt så sorterar vi! Kontakta oss så hjälper vi er att välja rätt återvinningssäck för ert avfall till fast pris.

All-Inclusive

Slipp sortera

Allt inkluderat innebär att ni kan fylla säcken med valfritt tillåtet innehåll och vi sorterar avfallet på anfallsanläggningen. Det är smidig och kostnadseffektiv återvinning!

Sortera själv

Gör det själv

Vi erbjuder återvinningssäckar där ni själva står för sorteringen och slipper sorteringsavgifter. Säckarna finns i alla storlekar och kan levereras och hämtas i hela Stockholms skärgård och mälaren.

Säckens placering

BRYGGAN | STRANDEN | ÖN

För att underlätta hämtning bör säcken placeras i anslutning till brygga eller strandlinje. Båtarna har varierande räckvidd och vi har den bästa lösning för er. Vi hämtar säckar längre upp på ön när det behövs.

Säckens innehåll

BRÄNNBART | METALL | TRÄ

Vi ser till att avfallet försvinner – på rätt sätt. Genom noggrann genomgång av hämtat avfall ser vi till att allt återvinns korrekt för framtidens skull. Vi hämtar alla typer av avfall och hjälper dig med sortering för bästa resultat.

Har du avfall som inte får ligga i säcken så ber vi dig att kontakta oss i förväg så vi kan ta hand om möjlöfarligt avfall på ett säkert sätt utan risk för spill och följdeffekter för östersjön.

Flera storlekar

Vilken storlek passar ert avfall?

Vi erbjuder tre storlekar på byggsäckar. Den minsta rymmer 250 liter och är smidig att hantera inomhus medan de större rymmer 1000 respektive 2000 liter och lämpar sig bra för byggmaterial och möbler.

Utkörning

Vi levererar tomma säckar till dig

När det är bråttom kan det vara smidigt att få säckarna utkörda till er som ett alternativ till att hämta säckarna hos oss.

Vi levererar säckarna till dig i hela stockholms skärgård och Mälaren snabbt och smidigt.

10 | 15 | 20 | 30 

 

Container i skärgården

Brännbart | Schaktmassor | Blandat

Stora jobb kräver stora lösningar. En container rymmer större föremål som möbler och rivningsmaterial vilket gör den idealisk för större projekt. Containern kan placeras på hårt underlag och kräver kaj för att kunna ställas av säkert. Vi levererar och hämtar containers i fler storlekar.

Beställ din container

10 | 15 | 20 | 30 

 

Container i skärgården

Brännbart | Schaktmassor | Blandat

Stora jobb kräver stora lösningar. En container rymmer större föremål som möbler och rivningsmaterial vilket gör den idealisk för större projekt. Vi levererar och hämtar containers i fler storlekar till bygget i skärgården.

Beställ din container

El-avfall

Vitvaror | Verktyg | Apparater

Låt oss hjälpa er med tunga vitvaror och annat elektriskt avfall. Ställ ut dem på bryggan eller boka utbärning så hämtar vi dem.

Blandat avfall

Vi samlar ihop avfallet

Slipp samla ihop skräpet själv – Vi gör det åt er. Ni pekar på vad som ska hämtas så plockar vi ihop avfallet och tar med oss det direkt.

Leverans

E-handel | Sjötransport

När vi har varit och hämtat gammalt avfall kan det kännas lite tomt – men va inte ledsen. Vi har massa smidiga lösningar för att få ut nya varor i skärgården.

Till sjötransport

Vad händer med avfallet?

Återvinn med oss och var en viktigt del i kretsloppet

Hantering

Vi hanterar alla typer av avfall och för att så mycket som möjligt av ert avfall ska återvinnas genomgår varje säck och container ordentlig sortering. Schaktmassor, betong, kakel, tegel och puts hanteras direkt på vår samarbetspartners anläggning för sortering. Rena schaktmassor återanvänds som fyllnadsmassor vid nya byggen, antingen i skärgården eller på fastlandet.

Övriga fraktioner som byggavfall, trä, tryckimpregnerat trä, plast och övrigt brännbart lämnas in till miljöcertifierade återvinningsanläggningar.

Återvinning

Mycket av det som vi lämnar in till återvinningsanläggningarna kan helt eller delvis återvinnas och användas igen. Elavfall demonteras av auktoriserade aktörer som sorterar ut återanvändningsbara komponenter och destruerar farliga material och ämnen.

Plast, metall, wellpapp hanteras och återvinns till nya produkter.

Energiåtervinning

Stora delar av det avfall som vi samlar in kan återvinnas som energi i olika processer. Brännbara fraktioner, trä, plast, trädgårdsavfall, köksmaterial, masonit, spånskivor, möbler med mera blir till energi på återvinningsanläggningarna och försörjer samhället med nyproducerad ren energi på ett mer hållbart sätt.

Genom att välja oss kan vi tillsammans med våra partners göra det som krävs för att hjälpa miljö och natur. Tack!

DKLBC

Vi är mycket glada och stolta över vårt fina samarbete med DKLBC. Tillsammans möjilggör vi miljöeffektiv återvinning i skärgårdsmiljöer. Målet med samarbetet är att ni som kunder ska känna stor trygghet att ert avfall hanteras på rätt sätt när ni väljer oss som er avfallspartner i skärgården.